13 kwietnia uczniowie naszej szkoły biorący udział w projekcie eTwinning ponownie spotkali się online ze swoimi zagranicznymi rówieśnikami. Tym razem w ramach rozgrzewki językowej uczestnicy spotkania odpowiadali na pytania związane z ich nawykami żywieniowymi oraz sposobem przygotowania tradycyjnych potraw krajów Europejskich. Dzieliliśmy się również wspomnieniami z podróży podczas których mieliśmy okazję posmakować kuchni regionalnej typowej dla danego kraju. Zastanawialiśmy się też nad tym czy czytanie blogów kulinarnych jest dobrym sposobem na doskonalenie umiejętności kucharskich. Kolejnym zadaniem uczniów było wybranie jednej potrawy, pochodzącej z krajów partnerskich, którą chcieliby ugotować dla najbliższej im osoby. Młodzież najczęściej wybierała polskie pierogi i krokiety oraz turecki „iskender”. Najtrudniejszym zadaniem podczas tego spotkania było ułożenie wiersza nawiązującego do tytułu projektu „Smak kultury”. Nasi uczniowie, podobnie jak i pozostali uczestnicy spotkania, wykazali się ogromną kreatywnością tworząc wiersz „Akrostych”.